#SavePolice. У Києві та Львові люди вийшли акції на підтримку поліції та патрульного Олійника

Учасникам акції роздають білі браслети з написом "Захисти поліцію".

У центрі Києва на Софійській площі проходить акція на підтримку патрульної поліції, повідомляють Українські новини.

Участь у заході беруть близько 1000 людей, вони тримають в руках плакати з написами "Захисти поліцію" і "Суддя, він охороняв спокій твоїй сім'ї".

Частина з присутніх прийшли підтримати Сергія Олійника, заарештованого на два місяці патрульного, який підозрюється у вбивстві 17-річного підлітка під час переслідування автомобіля BMW вночі проти 7 лютого у Києві.

Присутнім на акції роздають білі браслети з написом "Захисти поліцію". За задумом, учасники акції мають передати ці браслети патрульним, яких вони зустрінуть на вулицях.

Організатори наголошують, що акція не носить політичний характер і її метою є демонстрація довіри і підтримки громадянами патрульних поліцейських.

Аналогічна акція відбулася й у Львові. Напередодні організатори через мережу Facebook закликали людей вийти на підтримку поліції та зазначили, що "політичним силам на заході не місце".

Як повідомили ТСН.ua організатори, акція у Львові вже завершилася. Натомість у Києві захід триває.

Нагадаємо, 7 лютого четверо молодиків на іномарці протягом години тікали від поліції. Зрештою поліцейські відкрили вогонь по автомобілю і застрелили 17-річного Михайла Медведєва.

Патрульні, які переслідували BMW у Києві, використали 34 патрона. У мережі з'явилося радіоперехоплення розмов патрульних поліцейських під час смертельної погоні за іномаркою з хлопцями. Інцидент викликав великий резонанс у суспільстві.

14 лютого відбулася акція протесту проти дій поліцейських в Києві. Патрульних, які переслідували автомобіль-порушник, відсторонили від виконання обов'язків до закінчення розслідування провадження.

18 січня столичний Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві. Поліцейський перебуватиме під вартою протягом 2 місяців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація