Сайт "Миротворець" закривається після скандальної публікації даних журналістів

Сайт "Миротворець" закривається після скандальної публікації даних журналістів

Фото: pixabay.com

Інформацію оприлюднять у відкритому доступі. 

Сайт центру "Миротворець" вирішив закритися після скандалу довкола оприлюднення даних акредитованих у "ДНР" журналістів.

Наразі на стартовій сторінці ресурсу відображається велике повідомлення червоним шрифтом. У ньому йдеться, що через бурхливу реакцію на оприлюднення даних а також вимогу українського омбудсмена Валерії Лутковської та представників ЄС онлайн-ресурс припинить свою роботу.

"Беручи до уваги реакцію, яку викликала публікація списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР", вимоги уповноваженої з прав людини Валерії Лутковської, а також вічно стурбованого і схвильованого Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі з заступником міністра інформаційної політики України Тетяни Попової, центр "Миротворець" прийняв непросте рішення про закриття сайту", - йдеться у тексті.

Скріншот із сайту "Миротворець" / Фото: Центр "Миротворець"

Представники ресурсу наголосили, що заархівують усю зібрану інформацію та пізніше опублікують її у відкритому доступі. 

Нардеп Антон Геращенко, який раніше підтримував оприлюднення даних, назвав скандал довкола ресурсу "цькуванням". 

Нагадаємо, раніше український ресурс "Миротворець" опублікував список журналістів, які отримали "акредитацію" для роботи на окупованих територіях Донецької області у так званому міністерстві інформації "ДНР". Повідомляється, що за інформацією бойовиків дозвіл на роботу було видано 7901 співробітникові ЗМІ, українські активісти вказують на дані 4068-ми.

Українські і зарубіжні представники ЗМІ заявили про невдоволення публікацією відомостей про "акредитації".

Повʼязані теми:

Наступна публікація