СБУ "накрила" підпільний цех із майже центнером бурштину

Під час обшуку правоохоронці вилучили спеціальне обладнання та устаткування для обробки каміння.

Підпільний цех з обробки незаконно видобутого бурштину викрила у одному з міст-супутників Києва Служба безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою.

Незаконне підприємство було облаштоване у приватному будинку мешканця райцентру. Зловмисник обробляв сировину, незаконно видобуту у Житомирській та Рівненській областях, а готову продукцію планував продавати за межами України. Під час обшуку правоохоронці вилучили з незаконного обігу 88 кілограмів необробленого бурштину, спеціальне обладнання та устаткування для обробки каміння.

Відкрито кримінальне провадження за статтями 198 (придбання чи збут майна, отриманого злочинним шляхом) та 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Як повідомлялося раніше, на Рівненщині мала авіація прикордонників виявила чергові ділянки незаконного видобутку бурштину. Під час повітряного патрулювання державного кордону екіпаж прикордонного літака оглянув і місця на відстані до 50 км від державного кордону, де може здійснюватися незаконний видобуток "сонячного каміння".

Повʼязані теми:

Наступна публікація