СБУ опублікувала нові докази присутності російських військових в Україні

СБУ опублікувала нові докази присутності російських військових в Україні

СБУ опублікувала чергові докази присутності російських військових на Донбасі. / Фото: СБУ

Відповідні документи глава СБУ Валентин Наливайченко продемонстрував сьогодні під час брифінгу.

Служба безпеки України опублікувала нові дані про російських військових, які воюють на території України на стороні терористичних "ДНР" та "ЛНР".

Відповідні докази присутності російських військових глава СБУ Валентин Наливайченко продемонстрував сьогодні під час брифінгу (дивіться презентацію СБУ нижче).

"Щодо громадян РФ, які вбивають наших громадян в Донецькій та Луганській області. Ми спеціально публікуємо паспортні дані цих осіб, зокрема Ємельянова, щоб це бачили і їхні родичі. Щоб вони запитали, хто саме направив його на вбивство українських громадян аж з Тюмені", - наголосив Наливайченко.

Так, за даними СБУ, 23 січня після відсічі збройного нападу на оборонні позиції українських військових вдалось встановити особу одного з учасників ворожої розвідувально-диверсійної групи, що загинув під час бою.

Ним виявився громадянин РФ Ємельянов Андрій Володимирович, 27.11.1974 р.н., уродженець Краснодарського краю, зареєстрований по вул. Таврічеська, 6/62, м.Тюмень, РФ, паспорт громадянина РФ №7112953869. Загиблий був одягнений у камуфльований одяг з шевроном "Первый казачий полк Всевеликого Войска Донского им. Платова".

СБУ опублікувала документи росіян, які воювали на Донбасі

СБУ опублікувала документи росіян, які воювали на Донбасі

"Ми звертаємося до посла РФ – приходьте, отримайте доказову базу. А головне – передайте родичам тих, хто загинув, можливість знати про долю тих людей. Щоб бойовики не спалили це тіло, щоб не викинули десь на узбіччі", - наголосив Наливайченко.

Крім того, СБУ відзвітувала, що 13 січня Слов'янським міськрайонним судом було засуджено до 8 років позбавлення волі громадянина РФ Корчагіна Миколу Вікторовича, 06.12.1974 р.н.

"Службою безпеки України були зібрані вичерпні докази активної участі росіянина у діяльності незаконного військового формування терористичної організації "ДНР" та скоєнні злочинів", - йдеться в повідомленні СБУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація