СБУ опублікувала відео допиту російського офіцера, викритого у співпраці з "ДНР"

СБУ опублікувала відео допиту російського офіцера, викритого у співпраці з "ДНР"

СБУ опублікувала відео допиту російського офіцера, викритого у співпраці з "ДНР"

Ігоря Кірсанова викрили у співпраці з бойовиками. / Фото: СБУ

Також у офіцерів було виявлено методичні матеріали та курси лекцій.

Служба безпеки України здобула докази співпраці з терористами офіцерів російської групи спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Крім того, відомство опублікувало відео допиту одного із офіцерів - Ігоря Кірсанова. На відео Кірсанов говорить, що прибув у складі офіційної делегації для виконання завдань на прохання української влади. 

Зазаначимо, СБУ вставновила, що російська група офіцерів СЦКК, прикриваючись мандатом, співпрацює з терористами. Про це силовики заявили на брифінгу сьогодні, 9 лютого. 

Також в СБУ зазначили, що у військовослужбовців СЦКК вилучено 14 посібників із військової справи з грифом обмеження доступу "Для службового користування". У них було виявлено методичні матеріали та курси лекцій, різноманітні військові шеврони, прапори НЗФ т.зв. "ДНР/ЛНР" та іншу пропаганду.

У підполковника Єлізара Попова, майорів Сергія Трофименка та Юрія Фролова були вилучені оригінали витягів з наказу т.зв. "Міністра оборони ДНР" "О награждении бойцов и командиров Вооруженных Сил Донецкой Народной Республики, проявивших особую доблесть" за "воинский подвиг, за помощь, оказанную Донецкой Народной Республике в борьбе по отражению агрессии государства Украина".

Повʼязані теми:

Наступна публікація