СБУ схопила двох хабарників, які збиралися "заплющити очі" на викрадення родючого ґрунту

СБУ схопила двох хабарників, які збиралися "заплющити очі" на викрадення родючого ґрунту

Фото: Reuters

За свої злочинні послуги вони хотіли отримати тисячу доларів.  

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві двох працівників Державної інспекції сільського господарства в Київській області.

Про це йдеться в повідомленні СБУ.

"Головні спеціалісти відділу оперативного контролю за використанням земельних ресурсів вимагали одну тисячу доларів США від приватного підприємця. За цю суму вони обіцяли не накладати на бізнесмена штрафні санкції за порушення норм земельного законодавства. Комерсант незаконно знімав родючий шар ґрунту з сільгоспугідь у Васильківському районі Київщини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чиновники прибули за грошима до столиці на власному автомобілі. Оперативники спецслужби спільно з працівниками прокуратури затримали посадовців біля одного з торгових центрів у Голосіївському районі Києва під час отримання всієї суми хабара.

Раніше співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві одного з заступників Голови Державної служби України з питань праці. Високопосадовець вимагав від керівника комерційної структури 100 тисяч гривень щомісяця за надання дозволу на здійснення робіт в експертно-технічній галузі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація