СБУ викрила аферу із банківськими картками жителів "ЛНР"

Злочинці виготовляли підробні картки і знімали готівку в Києві.

У Києві працівники СБУ блокували схему зняття готівки з карток мешканців тимчасово окупованих територій Луганщини.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Правоохоронці встановили, що організатори нелегального бізнесу відправили до Києва спільника, який налагодив виготовлення дублікатів платіжних карток. У Луганську ділки "приймали замовлення" у місцевих мешканців на зняття за певний відсоток на території підконтрольній українській владі грошей з їх карткових рахунків. Підприємці регулярно сплачували "податки" до установ т.зв. "ЛНР", які йшли на фінансування незаконних збройних формувань терористів", - зазначають у СБУ.

Зняту готівку зловмисник відправляв до "головного офісу" в Луганську.

"Необхідні персональні дані банківських карток зловмисники пересилали спільнику в Київ, де він на спеціальному обладнанні виготовляв їх дублікати. Потім чоловік знімав готівку у банкоматах та передавав комерційним структурам, що здійснюють незаконні операції з тимчасово окупованими терористами територіями. Вони забезпечували відправлення грошей до "головного офісу" в Луганську", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, злочинця співробітники СБУ затримали в столиці після зняття з чотирьох підроблених платіжних карток майже п'ятдесят тисяч гривень. За інформацією відомства, щодня він знімав від 100 до 200 тисяч гривень.

Оперативники СБУ провели обшуки за місцем його проживання і виявили комп'ютерну техніку з великою кількістю персональних даних клієнтів, спеціальне обладнання для зчитування та запису підроблених карток, фальшиві банківські картки, які підтверджують здійснення незаконних фінансових оборудок. У зловмисника також вилучено понад шість тисяч доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, що на Київщині СБУ і прокуратура викрили ділків, які незаконно переправляли українців за кордон. Зловмисники підроблювали документи, що посвідчують особу, надавали поради, консультації та організовували особам безперешкодний перетин кордону через міжнародний аеропорт "Бориспіль". Чоловіків затримано під час передачі громадянину повного пакету документів, що посвідчує особу: свідоцтво про народження, паспорт громадянина України, ідентифікаційного номеру платника податків, паспорта для виїзду за кордон з відповідними візами. Свої послуги вони оцінили в $ 25 тисяч.

Повʼязані теми:

Наступна публікація