СБУ викрила міжнародний канал зв'язку бойовиків з кураторами із РФ

СБУ викрила міжнародний канал зв'язку бойовиків з кураторами із РФ

Фото: Getty Images

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили комп'ютерну техніку, безпровідні модеми тощо.

Служба безпеки України ліквідувала неконтрольований міжнародний канал зв'язку, яким користувалися терористи, та заблокувала незаконну роботу програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу, що працював у Дніпропетровську.

Зловмисник через Інтернет за допомогою ІР-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації отримував міжнародний телефонний трафік, що надходив з Росії. Потім він оброблявся за допомогою спеціалізованого програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу під виглядом місцевих телефонних розмов та направлявся на мережі українських операторів мобільного зв'язку.

Телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися терористами "ДНР/ЛНР" на тимчасово окупованих територіях для спілкування з російськими "кураторами".

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили комп'ютерну техніку, безпровідні модеми, більше 200 карток операторів стільникового зв'язку України та банківські картки вітчизняних і закордонних банків, за допомогою яких виводилися у готівку гроші, отримані від злочинної діяльності.

В рамках кримінального провадження відкритого за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що раніше на гарячому під час спроби реалізувати кілька ручних протитанкових гранатометів, на Полтавщині затримала торговця зброє із зони АТО.

Згодом під час обшуку помешкання знайшли ще вісім гранатометів, іншу незареєстровану зброю та набої.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація