СБУ викрила посадовців, які закупили обладнання для шахти на Волині у "ДНР"

СБУ викрила посадовців, які закупили обладнання для шахти на Волині у "ДНР"

Фото: ТСН.ua

Зловмисники "допомогли" постачальнику виграти тендерні торги, незважаючи на те, що устаткування не відповідало проекту модернізації шахти.

Силовики викрили посадовців, які закупили у "ДНР" обладнання для державної шахти на Волині за 25 млн гривень.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Чиновник, який є уродженцем тимчасово окупованих територій, закупив у підприємства з так званої "ДНР" обладнання на майже 25 мільйонів гривень. Для його адаптації під реальні потреби шахти було додатково витрачено 600 тисяч гривень з державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

Як встановили оперативники, один із керівників державного підприємства "Дирекція з будівництва об'єктів" вступив у змову із учасниками тендерних торгів на закупівлю обладнання для волинської шахти.

До того ж посадовець сформував конкурсні вимоги безпосередньо під конкретного постачальника, незважаючи на те, що устаткування технічно не відповідало проекту модернізації шахти.

Окрім цього з'ясувалося, що керівництво заводу-постачальника, який перереєстрований у Дніпропетровській області, надало завідомо неправдиві відомості про відсутність податкової заборгованості перед бюджетом, а власником підприємства виявився громадянин Росії.

Наразі очільнику держпідприємства та керівнику конкурсних торгів повідомлено про підозру в зловживанні владою, триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше поліція викрила посадовців одного з вугільних держпідприємств на привласненні 3,5 млн гривень. Ділки занижували вартість та характеристики вугільної продукції.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація