СБУ викрила російський банк, який фінансував терористичні групи на Сході

СБУ викрила російський банк, який фінансував терористичні групи на Сході

Східним сепаратистам щодня перераховували на картки від 200 до 500 доларів / Фото: pravda.com.ua

Стосовно посадових осіб банку відкрите кримінальне провадження.

Один з російських банків фінансував терористичні групи на Сході України, про це заявила Служба безпеки України.

Протягом березня-квітня поточного року цей банк перевів у готівку 45 млн грн, які були витрачені на організацію дій сепаратистів.

Посадові особи банку діяли з центрального офісу в Києві, порушуючи закон України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму".

"Фінансувалися терористичні групи, члени яких чинили насильство над громадянами, погроми, підпали, знищення майна, захоплення державних споруд, чинили опір представникам державної влади і правоохоронних органів із застосуванням зброї, а також дії, спрямовані на підготовку до вчинення терористичних актів", - йдеться в заяві СБУ.

Крім того, банк щоденно перераховує від $ 200 до 500 на платіжні картки, видані учасникам цих терористичних груп. Слідчі СБУ відкрили за цими фактами кримінальне провадження щодо посадових осіб фінансової установи за ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Раніше Служба безпеки України порушила кримінальне провадження проти громадянина Росії, який керує захопленням будівель держустанов і силових структур на Сході України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація