СБУ викрила діяльність ІТ-компанії, яка фінансувала терористів "ДНР" та "ЛНР"

СБУ викрила діяльність ІТ-компанії, яка фінансувала терористів "ДНР" та "ЛНР"

Фото: Прес-служба СБУ

Росіяни, які володіли київською ІТ-компанією через платіжні системи переводили кошти на окуповані території. 

Служба безпеки України припинила діяльність нелегального грального онлайн-бізнесу, який належав двом росіянам.

Громадяни РФ також використовували цей бізнес для фінансування бойовиків "ДНР" та "ЛНР", повідомляє прес-центр СБ України.

Гральний онлайн-бізнес знаходився у підпорядкуванні засновників та власників двох ІТ-компаній. Всі прибутки від азартного бізнесу вони виводили в офшорні компанії та на рахунки у Росію.

Співробітниками СБУ були встановлені факти використання акаунтів ІТ-компаній у платіжних системах для фінансування терористів "ДНР" та "ЛНР".

Наразі правоохоронці перевіряють усі грошові операції та перекази до окупованих територій Донбасу та Криму.

Під час обшуків в офісах київських компаній, СБівцями були вилучені комп'ютерна техніка з доказами здійснення нелегальних фінансових операцій, у тому числі спрямованих на фінансування тероризму.

У зв'язку з цим, слідчими СБУ було відкрито кримінальне провадження за статею "Зайняття гральним бізнесом" та "Фінансування тероризму".

Продовжуються обшуки та перевірка рахунків компаній. Слідчі дії тривають.

За інформацією Ain.ua, Служба безпеки України проводить обшук в одному з офісів "Ем АЙТІ Компані", до складу якої входить компанія Lucky Labs - розробник програмного забезпечення.

За словами співробітниці компанії, причини обшуку невідомі. Юрист компанії стверджує, що обшук проводиться з порушенням процесуальних норм - перевіряються особисті речі, а також інвентар компанії в пошуку "якихось документів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація