СБУ внесла затриманого у Росії Сущенка до списку на обмін

СБУ внесла затриманого у Росії Сущенка до списку на обмін

Фото: Reuters

СБУ обіцяє зробити все можливе для повернення Сущенка в Україну.

СБУ внесла затриманого у Москві власного кореспондента "Укрінформу" в Парижі Романа Сущенка до списку з обміну, який складають в Об'єднаному центрі звільнення заручників.

Про це заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє Укрінформ.

"Мені складно коментувати питання, що буде із Сущенком. Я можу сказати лише одне: він внесений в список, який ми складаємо в центрі з обміну заручників", - сказав Грицак.

Він також запевнив, що українська сторона буде робити все можливе, щоб повернути його до  України.

Нагадаємо, раніше адвокат Сущенка Фейгін не володів інформацією про затриманих в Україні громадян РФ, які могли б стати ресурсом для обміну. Разом з тим, він запевнив, що постійно на різних рівнях актуалізує це питання, аби давати підстави шукати людину для такого обміну.

3 жовтня з'явилася інформація про арешт Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці.  Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави". Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово" виявили члени Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви. 47-річний журналіст перебував у камері карантинного відділення.

Журналіст розповів членам ГНК, що на нього чинився психологічний тиск, а слідчий не дозволив подзвонити дружині й повідомити про арешт. ФСБ надала йому державного адвоката. Колишній адвокат звільненої з російського полону нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вирішив допомогти Сущенку й стати його захисником.

Раніше вже повідомлялося, що журналіста Романа Сущенка можуть обміняти на затриманого нещодавно в Рівному агента головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації.

Марк Фейгін закликав Францію терміново втрутитися в справу журналіста Сущенка

Марк Фейгін закликав Францію терміново втрутитися в справу журналіста Сущенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація