СБУ встановила "червоний" рівень терористичних загроз для Донбасу і Криму

СБУ встановила "червоний" рівень терористичних загроз для Донбасу і Криму

Усі регіони України отримали рівні загроз від "сірого" до "червоного".

Служба безпеки України встановила рівна терористичних загроз для усіх регіонів України.

На такий крок спецслужба пішла у зв'язку із загостренням ситуації на адміністративному кордоні з Кримом та у зоні АТО на Донбасі, йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Найвищий – "червоний" - рівень терористичних загроз отримали Донецька та Луганські області та анексована Росією Автономна Республіка Крим. "Червоний" рівень означає реальну загрозу і призначається у разі вчинення теракту.

"Жовтий" рівень загроз отримали Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області. Цей рівень означає імовірну загрозу і встановлюється за наявності підтвердженої інформації про підготовку до вчинення терористичного акту.

"Синій" рівень (потенційна загроза) мають Дніпропетровська, Закарпатська, Рівненська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Київська області та м. Київ. Цей рівень встановлюється за наявності інформації, що потребує підтвердження, про підготовку до вчинення теракту.

Найнижчий – "сірий" - рівень (можлива загроза) отримали Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська та Тернопільська області. Цей рівень терористичних загроз встановлюється "за наявності факторів (умов), що сприяють вчиненню терористичного акту".

Повʼязані теми:

Наступна публікація