СБУ заборонила в'їзд в країну священику-українофобу

СБУ заборонила в'їзд в країну священику-українофобу

Фото: Getty Images

Чоловік організував у своєму приході "пункт збору допомоги для ополченців "Новоросії".

Служба безпеки України заборонила в'їзд священику одного з московських храмів за антиукраїнську діяльність на п'ять років. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Чоловік організував у своєму приході "пункт збору допомоги для ополченців "Новоросії". До збору коштів та речей він залучив вірян. Вони в'їжджали до тимчасово окупованих терористами територій через неконтрольовані українською владою ділянки кордону.

"Батюшка вимагав від своїх посланців фабрикувати фотозвіт про "братовбивчу війну", розв'язану українською владою проти "русского мира". Матеріали церковних "кореспондентів" він використовував для підсилення агітації на підтримку "Новоросії" та антиукраїнської пропаганди у храмі", - йдеться у повідомленні.

Відповідні документи про заборону в'їзду Служба безпеки передала Державній прикордонній службі України для внесення до бази даних.

Нагадаємо, раніше СБУ заборонила на три роки в'їзд в Україну скандальному телеведучому Отару Кушанашвілі. Кушанашвілі отримав роботу ведучого ранкового ефіру "Радио Вести". При цьому він постійно негативно висловлювався про Україну та українську владу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація