СБУ затримала двох українців, які готували замах на нардепа за вказівкою ФСБ

СБУ затримала двох українців, які готували замах на нардепа за вказівкою ФСБ

Ілюстрація / Фото: УНІАН

Затримані мали намір закласти вибуховий пристрій під автомобіль депутата. 

Співробітники Служби безпеки затримали двох громадян України, які за вказівкою ФСБ Росії готували замах на життя народного депутата України.

Про це на брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак, передає УНІАН

Ім'я депутата, на якого готувався замах, Грицак не назвав. Зазначається, що операція замаху планувалося і контролювалося до виконання співробітниками ФСБ.

За словами Грицака, один із затриманих громадянин України 1980 року народження, уродженець Донецької області, інший —1978 року народження, уродженець АР Крим. Згідно з повідомленням, один із затриманих був тричі засуджений за крадіжки, інший — двічі за розбій. Окрім того, обидва виконавці запланованого вбивства відбували покарання в колонії у Криму і після звільнення виїхали до РФ, а потім прибули в Україну.

"У нас є підозра, що вони ще мали відбувати покарання, але були достроково звільнені", - сказав Грицак.

Для підготовки вбивства обидва чоловіки прибули в Україну 14 грудня, спочатку до Харкова, а потім до Києва і впродовж тижня здійснювали розвідку, зокрема вивчали маршрути пересування депутата, автомобілів, якими він їздить, стежили за місцями роботи, проживання, місцями його ймовірної появи. Затримані мали намір закласти вибуховий пристрій під автомобіль депутата, щоб він підірвався на місці або під час руху.

Також Грицак зазначив, що, згідно з перехопленими розмовами затриманих, після скоєння злочину вони планували втекти до Росії.

Нагадаємо, раніше у Харкові обстріляли авто радника голови облдержадміністрації. Автомобіль рухався з Харкова до Дніпра, на трасі його спочатку підрізала інша автівка, за попередніми даними - марки ВАЗ, потім з її вікон невідомі відкрили вогонь.

Повʼязані теми:

Наступна публікація