СБУ затримала екс-співробітників МВС та військового на хабарі в 200 тисяч доларів

За хабар вони гарантували сприяння в ухваленні Апеляційним судом рішення про винесення виправдувального вироку.

У Києві Служба безпеки України затримала колишніх правоохоронців та військового, які вимагали 200 тисяч доларів хабара.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою затримали у Києві трьох учасників організованого угруповання, які вимагали гроші за забезпечення виправдувального вироку", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що двоє колишніх співробітників МВС та військовий запропонували комерсанту, який обвинувачується у вчиненні підготовки до умисного вбивства, вирішити питання щодо його звільнення.

"За 200 тисяч доларів США вони гарантували сприяння в ухваленні Апеляційним судом рішення про винесення виправдувального вироку та відміну рішення суду першої інстанції. Співробітники спецслужби з'ясували, що реальних можливостей виконати "обіцянку" зловмисники не мали", - додали в СБУ.

Було затримано трьох вимагачів в одній з кав'ярень у центрі столиці під час отримання всієї суми від родича комерсанта, в одного з них вилучено травматичний пістолет. Наразі тривають обшуки у четвертого учасника угруповання, який представлявся працівником органів прокуратури. Відкрито кримінальне провадження за статтею "Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою". Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, екс-офіцера ЗСУ, який намагався вивезти до Росії флешку з інформацією про державну таємницю у сфері оборони затримали співробітники СБУ спільно з прикордонниками. 

Зловмисника затримали на міжнародному автомобільному пункті пропуску "Бачівськ", що на Сумщинині. На флешці, яка належала зловмиснику, правоохоронці виявили електронні копії документів щодо діяльності однієї з військових частин, оборонні плани та списки учасників антитерористичної операції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація