СБУ затримала лікарів, які допомагали мешканцям Сумщини ухилятися від призову

СБУ затримала лікарів, які допомагали мешканцям Сумщини ухилятися від призову

Фото: Міністерство оборони України

Лікарі були членами медичної комісії військомату.

Співробітниками Служби безпеки України спільно з прокуратурою України були затримані на Сумщині два лікарі, які отримували хабарі та допомагали мешканцям ухилятися від призову.  

Як повідомляє прес-центр СБ України, лікарі видавали документи про непридатність до військової служби. В Лебедині два члени медичної комісії міського військкомату, отримували гроші від місцевих мешканців за медичну довідку про непридатність.

"Головний лікар одного з медичних закладів міста та завідуючий  відділенням центральної районної лікарні за видачу документів про непридатність до військової служби за своїм профілем вимагали три тисячі гривень та двісті доларів відповідно. Співробітники спецслужби затримали обох лікарів на території медичних закладів під час отримання коштів", - йдеться у повідомлені.

У зв'язку з цим було відкрито кримінальне провадження за статтею " одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище". Хабарникам світить від 9 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні можуть перенести строки чергової хвилі мобілізації, запланованої на весну цього року. Рішення про те, чи варто проводити мобілізацію, буде прийнято вже у березні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація