СБУ затримала на Донбасі двох бойовиків, один із яких був іноземним найманцем

СБУ затримала на Донбасі двох бойовиків, один із яких був іноземним найманцем

Фото: Reuters

Стосовно обох бойовиків відкриті кримінальне провадження та триває досудове слідство.

Служба безпеки України затримала у Донецькій та Луганській областях двох бойовиків. Один з них виявився іноземним найманцем. Про це повідомляє офіційний сайт Служби безпеки України.

Одного бойовика співробітники СБУ разом з військовими затримали на Луганщині під час спроби перетину лінії розмежування. У районі селища Станиця Луганська бойовик намагався потрапити на контрольовану Україною територію.

"Під час обшуку затриманого правоохоронці виявили паспорт громадянина однієї із закавказьких країн, міграційну картку, видану відповідною службою РФ, та військовий квиток терористичної організації "ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, чоловіка завербували навесні 2014 року під час перебування в анексованому Криму. Відтоді він перебував у різних збройних формуваннях "ЛНР". У чоловіка також вилучили рапорти інших терористів з описом його дій під час зіткнень з українськими військовими підрозділами, що свідчить про його дії проти сил АТО.

Повідомляється, що бойовик у званні "майора" певний час командував одним зі взводів угруповання бойовиків "Призрак".

Також у Краматорську в Донецькій області правоохоронці затримали бойовика "ДНР". Зазначається, що місцевий мешканець добровільно приєднався до терористичного угруповання.

Фото: Служба безпеки України

Фото: Служба безпеки України

Фото: Служба безпеки України

"З травня 2014 по січень 2015 року він зі зброєю в руках чергував на блокпостах у Макіївці та Донецьку. Бойовик здійснював незаконну перевірку документів громадян, огляд автотранспорту та залучався до охорони об'єктів свого теругруповання", - йдеться у повідомленні.

Через деякий час бойовик залишив терористів і переховувався від правосуддя у родичів на території України, підконтрольній Україні. Згодом бойовик залишив терористів через загрозу своєму життю та переховувався від правосуддя у родичів на підконтрольній українській владі території.

Стосовно обох бойовиків відкриті кримінальне провадження та триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше бойовик "ДНР" добровільно здався українським правоохоронцям. Учасник терористичної організації "Донецька народна республіка" прийшов із покаянням до харківських правоохоронців. Як повідомляв прес-центр Служби безпеки України, бойовик сподівається скористатися програмою СБУ під назвою "На тебе чекають вдома".

Повʼязані теми:

Наступна публікація