СБУ затримала підозрюваних у смертельному вибуху на Херсонщині

СБУ затримала підозрюваних у смертельному вибуху на Херсонщині

СБУ затримала підозрюваних у смертельному вибуху на Херсонщині

Фото: Олена Гітлянська/Facebook

Терористи готували нові вибухи.

Співробітники Служби безпеки України ліквідувала туристичну групу, відповідальну за вибух, що стався 14 квітня у селищі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області. Тоді одна людина загинула і шестеро отримали поранення.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Під час розслідування цього теракту співробітники спецслужби запобігли ще одному вибуху, що мав статися у 20-х числах квітня у Генічеську. За даними СБУ, підозрювані готували на Херсонщині нові вибухи під час відзначення Дня Перемоги. Під час обшуку у автомобілі терористів співробітники СБУ спільно з поліцією вилучили пластид у тротиловому еквіваленті майже 40 кг.

Зазначається, що підозрювані у тероризмі були фінансовані та керовані представниками спецслужб Російської Федерації.

Нагадаємо, у центрі Генічеська, неподалік від входу в ринок на вулиці Махарадзе, увечері в четвер 21 квітня стався вибух.

Під час огляду місця події вибухотехніки вилучили чеку з кільцем та частини реактивної протитанкової гранати, яку забрали на експертизу. Як зазначається, унаслідок вибуху ніхто не постраждав. Наразі відкрите кримінальне провадження за фактом умисного знищення або пошкодження майна шляхом вибуху, правоохоронці встановлюють причетних до скоєння злочину осіб, яким "світить" до 10 років позбавлення волі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація