СБУ затримала працівника радіо, який займався сепаратизмом у соцмережах

СБУ затримала працівника радіо, який займався сепаратизмом у соцмережах

СБУ затримала працівника радіо, який займався сепаратизмом у соцмережах

Зловмисник поширював матеріали, які дискредитують Україну / Фото: Прес-служба СБУ

Зловмисник поширював матеріали, які дискредитують українську державу.

Співробітники Служби безпеки України затримали у Павлограді на Дніпропетровщині працівника популярної радіостанції, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соцмережах.

Як повідомляє прес-служба СБУ, у 2015 році радійник через Інтернет познайомився з представниками "ДНР" і на їхню пропозицію погодився розповсюджувати сепаратистські матеріали та стати адміністратором кількох антиукраїнських груп у соцмережах.

Зловмисник поширював матеріали, які дискредитують українську державу та армію, популяризував терористичні організації "ДНР/ЛНР", закликав до ухилення від мобілізації та створення на території України так званої "Новоросії".

Як повідомили в СБУ, адміністратор також інформував своїх кураторів про суспільно-політичні настрої на підприємствах вугільної галузі Дніпропетровщини. Наразі триває досудове слідство.

Під час проведення обшуку співробітники спецслужби вилучили у спільника терористів комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. Відкрито кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального Кодексу України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація