СБУ затримала в аеропорту "Бориспіль" екстрадованого з Сербії українського агробізнесмена

СБУ затримала в аеропорту "Бориспіль" екстрадованого з Сербії українського агробізнесмена

Фото: sevastopolnews.info

Бізнесмена затримав Інтерпол за матеріалами Служби безпеки України.

Сьогодні у міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітники СБУ затримали черкаського бізнесмена, доставленого з Сербії працівниками Укрбюро Інтерполу.

Як повідомляється на сайті СБУ, правоохоронці встановили, що підприємець входив до складу організованої групи, яка підозрюється у привласненні у 2014 році майже 20 млн державних коштів "Державної продовольчо-зернової корпорації України".

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що бізнесмен тривалий час переховувався за кордоном та був оголошений у міжнародний розшук. Трьох його спільників затримано раніше, справи щодо них вже - у судовому розгляді.

Зазначається, що за матеріалами СБУ комерсант був затриманий Інтерполом на початку липня 2016-го при спробі в'їзду до Сербії з території однієї з сусідніх країн.

Шевченківський районний суд м. Києва сьогодні обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави у розмірі 5 млн гривень. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, 27 вересня на Донеччині Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала організовану злочинну групу, що займалася рейдерськими захопленнями підприємств. У змові з приватними нотаріусами зловмисники підробили рішення суду і внесли зміни до складу власників елеватора селища Рай-Олександрівка Слов'янського району.

Повʼязані теми:

Наступна публікація