СБУ затримала ватажка збройного формування "Рим", який фінансував бойовиків на Донбасі

СБУ затримала ватажка збройного формування "Рим", який фінансував бойовиків на Донбасі

СБУ затримала ватажка збройного формування "Рим", який фінансував бойовиків на Донбасі

Фото: Прес-служба СБУ

Ватажку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Співробітники Служби безпеки України затримали одного з ватажків незаконного збройного формування "Рим".

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Одного з ватажків незаконного "козачого" збройного формування "Рим", який перебував у розшуку, затримала у спальному районі Києва Служба безпеки України", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що бандформування "Рим" діяло у Довжанську (колишній Свердловськ) на окупованій території Луганщини впродовж 2014-2015 років. Угруповання тероризувало місцеве населення, займалося пограбуваннями, контрабандою вугілля та зброї.

"Затриманий терорист особисто відбирав у людей автомобілі та інше майно, грабував офіси й помешкання. Відповідаючи за фінанси угруповання, він разом із ватажком бандформування Олександром Гайдеєм на прізвисько "Рим" організував постачання на контрольовану українською владою територію автомобілів, викрадених у Луганську, та в інших окупованих населених пунктах. Їх легалізація здійснювалася через залучення корупційних зв'язків бойовиків", - додали у прес-центрі.

В СБУ наголосили, що гроші, виручені від збуту крадених автівок, йшли терористам у кишеню або витрачались на фінансування діяльності банди.

"Через міжусобні чвари на окупованій території лідер "Риму" та його поплічник були змушені втекти до Росії. До Києва бойовик прибув для вирішення майнових питань", - зазначили у СБУ.

Зловмиснику інкримінується участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань відповідно до статті "Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності". Ватажку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

На період слідства суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали у Києві жінку, яка  за вказівкою російських кураторів займалася антиукраїнською пропагандою.

Жінка також керувала низкою антиукраїнських спільнот у Мережі. Прокремлівській пропагандистці було оголошено про підозру за статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України".

Повʼязані теми:

Наступна публікація