СБУ упіймала "на гарячому" чиновників, які оформлювали паспорти для "ДНР"

СБУ упіймала "на гарячому" чиновників, які оформлювали паспорти для "ДНР"

Фото: Reuters

При обшуках були вилучені 120 тисяч гривень, 14 тисяч доларів та документи, які підтверджують незаконну діяльність

Співробітники Служби безпеки України розсекретили великі корупційні схеми, завдяки яким жителі "ДНР" отримували закордонні паспорти.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Працівники Державної міграційної служби Донецької області, завдяки туристичним фірмам, незаконно оформлювали закордонні паспорти для жителів окупованого Донецька.

Паспорти оформлювали за прискореною процедурою, ціною від двох тисяч гривень.

За даними СБУ, після заочного оформлення документів, паспорти кур'єрами відправлялися на окуповані території. Наразі перевіряється інформація, щодо отримання паспортів бойовиками "ДНР".

Спецслужби спільно з прокуратурою затримали "на гарячому" одного з високопосадовців міграційної служби, під час отримання грошей за незаконну видачу паспортів.

Також правоохоронці при обшуках вилучили 120 тисяч гривень, 14 тисяч доларів та документи, які підтверджують незаконну діяльність.

Чиновникам висунута підозра за статтею "одержання хабара" та їх було затримано за статтею "затримання уповноваженою службовою особою".

Наразі тривають оперативно-слідчі дії та встановлення осіб усіх причетних до корупційних схем.

Нагадаємо, раніше бойовики "ДНР" відмовилися видавати паспорти тим, хто їх не підтримуєЗа словами керівника "адміністрації" глави угруповання Максима Лещенка, "паспорти" видаватимуть не усім жителям окупованої території. Тим, хто не підтримує "ДНР", "документ" не дадуть.

Повʼязані теми:

Наступна публікація