Ще один свідок на суді у справі "Торнадо" заявила про зґвалтування

Ще один свідок на суді у справі "Торнадо" заявила про зґвалтування

Фото: УНІАН

Адвокати ці свідчення ставлять під сумнів.

Оболонський суд закінчує допит останніх потерпілих у справі розформованої роти "Торнадо". Її бійців звинувачують у зґвалтуваннях, катуваннях та викраденнях людей, а судові засідання супроводжуються скандалами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Перед судом було напрочуд спокійно. Периметр охороняли вантажівки Нацгвардії та автобуси поліції. Але активних прихильників підсудних не спостерігалося.

Потерпілі у справі “торнадівців” дають останні свідчення в суді

Потерпілі у справі “торнадівців” дають останні свідчення в суді

У суді були всі 13 підозрюваних бійців батальйону "Торнадо", в тому числі і комбат Руслан Онищенко. Саме засідання відбувалося спокійно, але, як і раніше, в закритому режимі. У вівторок суд мав допитати трьох останніх потерпілих по справі, але встиг допитати лише одну. Жінка, працівниця гарнізону "Торнадо", заявила про спроби зґвалтування її. "Вже більше чотирьох годин дає покази потерпіла. Вона повністю підтвердила факт скоєння деякими працівниками роти "Торнадо" злочину задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом", - заявив військовий прокурор Руслан Кравченко.

Адвокат бійців "Торнадо" вважає ці заяви дещо перебільшеними. "Спокійно виїздили в баню паритися. Вона сама про це говорила. Спокійно з дівчатами поверталися назад. І тут вона заявляє, що її змушували когось торкатися руками. Щоб ви розуміли: някого зґвалтування не було і немає", - твердить адвокат Володимир Якимов. Суд продовжиться 31 серпня.

Як уже повідомлялося, на одному з попередніх засідань підсудний Юрій Шевченко визнав свою провину за трьома статтями КК України.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація