Ще у трьох містах України через грип подовжили шкільні канікули

Ще у трьох містах України через грип подовжили шкільні канікули

У понеділок в багатьох містах не почнуться шкільні заняття / Фото: УНІАН

У понеділок навчатись не підуть школярі Рівного, Одеси та Кіровограда.

Кіровоградська та Рівненська міськради вирішили подовжити шкільні канікули на тиждень – з 18 до 22 січня. Такі заходи вводять, аби не допустити епідемії грипу після того, як школярі повернуться до навчання.

З 18 січня не підуть на навчання й одеські школярі – відповідне розпорядження підписав мер міста Геннадій Труханов. Строк канікул в Одесі поки не відомий, голова міста обіцяє окреме розпорядження з цього приводу, як тільки буде зрозуміла епідеміологічна ситуація. Як відомо, саме в Одесі цього року найбільша кількість підтверджених смертей від грипу – 15 з 26 зафіксованих по всій країні.

Представники місцевої влади наголошують, що це не карантин, оскільки епідеміологічного порогу не досягнуто. Подовження канікул – лише запобіжний захід, аби не допустити розповсюдження вірусу у дитячих колективах.

Як напередодні повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, нині рівень захворюваності майже вдвічі нижчий за епідеміологічний поріг. Міністр також дав поради, що треба пам'ятати про грип.

Раніше про продовження канікул оголосили у Тернополі, Чернівцях, Києві, Ізюмі, Ізмаїлі та інших містах.

Про те, чи варто покладатись на народну медицину, читайте у матеріалі: "Лікування грипу народною медициною: що кажуть лікарі"

Повʼязані теми:

Наступна публікація