Село на Чернігівщині врятувало школу завдяки переселенцям із Донбасу

Село на Чернігівщині врятувало школу завдяки переселенцям із Донбасу

Thumbnail for "13_shkola"

Селяни вирішили власні проблеми та допомогли гостям облаштуватися.

На Чернігівщині селяни дали приклад дієвого самоврядування. Аби зберегти школу від закриття їм потрібно було до 1 вересня зібрати 25 учнів, але бракувало чотирьох, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Люди вирішили розмістити оголошення в інтернеті, пообіцявши гостинно прийняти родини з дітьми та допомогти їм із житлом. На нього відгукнулося п'ять родин, які привезли у Змитнів аж 24 дитини. Олександр є батьком сімох із них. Сам родом з Авдіївки і вже другий рік мандрує Україною, тікаючи від війни. "Мені там говорили, що я ворог, бо я укроп. Ось так. Коли "ДНР" на два тижні зайшла у місто, то мій друг, із яким я виріс, пішов мене здав", - розповів переселенець Олександр Ващенков.

Чоловік мусив поспіхом тікати. Удома залишив справу свого життя — сотні сортів рослин. Вивезти селекціонер майже нічого не зміг, квіти викопував під обстрілами. Уже посадив своє біля хати, сусіди допомогли з городом, тепер збирає перший урожай. Мандрувати Україною, зізнається, більше сил немає. "Живучи в Авдіївці, я задихався. Завжди мріяв жити так – ліс, річка, тиша. Ні тобі залізниці, ні траси, ні коксохіму. Коли я приїхав сюди, я закохався в цей край. Школа – це вже побічне", - каже переселенець.

На Чернігівщині селяни зберегли школу від закриття, розмістивши оголошення в інтернеті

На Чернігівщині селяни зберегли школу від закриття, розмістивши оголошення в інтернеті

Багатодітні родини з Донеччини і Луганщини врятували місцеву школу від закриття – радіє сільський голова Дмитро Іващик. Більше того, такої кількості новачків навчальний заклад іще не бачив. Приміщення вже пофарбували, ремонтують класи. А в селі готові приймати й нових переселенців. У Змитневі 165 покинутих хат. А після переселенців на оголошення відгукнулося кілька родин зі столиці, які вирішили втекти від шуму і вже внесли завдатки за два будинки.

Днями на Чернігівщині рецидивіст напав на дитячий садокЧоловік трощив меблі та погрожував убити дітей і вихователів.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація