Сепаратисти агітують жителів Донбасу брати участь у референдумі

Сепаратисти агітують жителів Донбасу брати участь у референдумі

Тимчук повідомляє, що Росія може ввести війська на територію України після "референдуму" / Фото: instagram.com/irinashayk

Сепаратисти обіцяють жителям Донбасу, що після " референдуму" Росія введе війська в Україну

Проросійські екстремісти в Луганській і Донецькій областях проводять посилену агітаційну роботу серед населення з метою змусити громадян взяти участь в "референдумі".

Про це керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці в Facebooк.

"За даними групи "Інформаційне опір", в Луганській і Донецькій областях проросійські екстремісти проводять посилену агітаційну роботу серед населення. Її мета - примусити громадян взяти участь в так званому "референдумі", з метою забезпечити розкол України" , - повідомив він.

За його словами, головним аргументом для переконання сепаратисти призводять домисли, що після проведення "референдуму" Росія зможе ввести на територію України "миротворчі війська", що дозволить стабілізувати ситуацію в регіоні, пише УНІАН

Одночасно відзначається, що протягом останнього тижня російське так зване "експертне співтовариство" посилено просуває тези про необхідність проведення Росією "миротворчої операції" на території України.

"Головна теза при цьому полягає в тому, що "миротворча операція" повинна проводитися Росією без отримання згоди з боку ООН, оскільки залучення Об'єднаних Націй нібито дозволить Заходу "перехопити ініціативу" і ввести в Україну свої війська, отримавши мандат ООН", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Донецьку озброєні сепаратисти можуть захопити 80 шкіл - ОДА

Повʼязані теми:

Наступна публікація