Серед карикатур Charlie Hebdo знайшли агресію РФ в Україні і анексію Криму

Серед карикатур Charlie Hebdo знайшли агресію РФ в Україні і анексію Криму

Фото: Фото з соцмереж

Карикатуристи журналу також не обійшли увагою події в Україні.

Фото: Фото з соцмереж
Серед карикатур журналу Charlie Hebdo, редакцію якого розстріляли терористи, користувачі соцмереж знайшли також псевдореферендум в Криму і дії президента РФ Володимира Путіна в Україні.

На одній із карикатур Путін зображений у ролі картографа, який вирішив перемалювати мапу "Русі". В руках він тримає червоний олівець і ділить Україну так, як йому хотілось би її бачити.

Charlie Hebdo малював карикатури на анексію Криму / Фото: Фото з соцмереж
Інший малюнок карикатуристів показує весь сенс кримського "референдуму" та подальшої анексії Росією півострова. На картинці зображена людина, яка кидає свій бюлетень прямо в пушку танка.

і на агресію Путіна в Україні. / Фото: Фото з соцмереж
Вранці 7 січня троє невідомих напали на офіс сатиричного тижневика Charlie Hebdo у центрі Парижа. За останніми даними, жертвами стали 12 людей: двоє поліцейських і 10 співробітників журналу, в тому числі головний редактор.

Ще декілька людей знаходяться в критичному стані. Президент Франції Франсуа Олланд особисто побував на місці події і назвав напад на редакцію терористичним актом.

Очевидці нападу повідомляють, що нападники вбили журналістів через помсту за публікацію карикатур на пророка Мухаммеда.

Пізніше тисячі людей вийшли на вулиці в різних містах світу в пам'ять про жертв атаки на Charlie Hebdo. Повідомляється, що стихійні мітинги зібрали загалом понад 100 тисяч людей тільки у Франції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація