Серійний маніяк Онопрієнко за тиждень до смерті покаявся

Серійний маніяк Онопрієнко за тиждень до смерті покаявся

Гріхи обтяжували Онопрієнко. / Фото: Сегодня

За словами священика, каяття вбивці було щирим.

Серійний вбивця Анатолій Онопрієнко, який вбив 52 людей, за тиждень до своєї смерті висповідався. Про це повідомив протоієрей Вадим (Шапран), відповідальний за духовно-пасторське піклування Житомирської установи виконання покарань №8, передає "Комсомольская правда в Украине".

"Раніше Онопрієнко збиткувався. На мої неодноразові пропозиції висповідатися він відповідав: "Я не можу вмерти - у мене довічне ув'язнення і мене ніщо не обтяжує. Але приблизно два тижні тому я знову запитав його без особливої надії: "Ви не хочете сповідатися?" І він раптом відповів: "Дуже хочу!", - розповів отець Вадим.

За його словами, каяття Онопрієнка було дійсно щирим.

"Його покаяння було дійсно щирим. А через тиждень він відійшов до Бога, який дозволив йому покаятися перед смертю. Для невіруючих це, може, й нічого не значить, але мене це вражає. І я хочу про це говорити, щоб люди пам'ятали, що є суд людський, а є й суд Божий", - повідомив священик.

Він також додав, що Онопрієнко після сповіді вирішив жити по-новому і причаститися, а священик планував взяти його на літургію. На його думку, гріхи обтяжували Онопрієнко, хоча в перші роки перебування у в'язниці він заявляв, що вільний від докорів совісті.

Нагадаємо, Онопрієнко помер від серцевої недостатності 27 серпня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація