Сервери "Інтера" з відео нападу на канал були залиті водою - Аваков

Сервери "Інтера" з відео нападу на канал були залиті водою - Аваков

Фото: УНІАН

На серверах повинні були записуватися події всередині каналу.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що вилучені слідчими сервери, на яких повинні були записуватися події всередині приміщення телеканалу "Інтер" під час нападу 4 вересня, виявилися ретельно залиті водою.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "24".

"О 17.00 позавчора до  Інтеру" підходить група людей, ці люди не ховаються, вони у відкриту, нам відомі їхні прізвища, у тому числі серед них колишні військові з 30-ї бригади ЗСУ, колишні бійці батальйону "Свята Марія", - сказав він.

За його словами, ці люди розгорнули плакати, запалили шини та написали, що "Інтер"- агент Кремля".

"Розгорається конфлікт, зі слів пікетувальників, б'ють якусь їхню дівчинку, зав'язується бійка з охороною телеканалу. До цього часу прибуває поліція, і через 5 хвилин спалахує на другому поверсі вогонь", - пояснив міністр.

Аваков повідомив, що десь о 19.30 - 20.00 того дня "Інтер" почав встановлювати паркан.

"Наступні кілька годин телеканал не видає на вимогу Нацполіціі запис з камер спостереження всередині. Коли вночі вилучили ці сервери, на яких повинні були записуватися події всередині телеканалу - вони, чомусь дивним чином були ретельно залиті водою", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 4 вересня від пожежі постраждало приміщення "Інтера" на вулиці Щусєва. Саме звідти велося інформаційне мовлення. До пожежі декілька чоловік підпалили під офісом телеканалу шини і скандували "Інтер - агент Москви".

Вже ввечері в ефірі ТСН.Тиждень Арсен Аваков заявив, що серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеканалу "Інтер" є колишні бійців 30 бригади ЗСУ. За його словами, приблизно о 16:00 мітингувальники прийшли до стін "Інтеру" з протестом проти проросійської позиції каналу. В результаті сутички з охороною телеканалу в приміщенні спалахнув відкритий вогонь.

Мітингувальники під офісом “Інтера” не пускають працівників каналу на роботу

Мітингувальники під офісом “Інтера” не пускають працівників каналу на роботу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація