Сестра полоненої льотчиці-офіцера припускає, що Надію тримають донські козаки в Донецьку

Сестра полоненої льотчиці-офіцера припускає, що Надію тримають донські козаки в Донецьку

Надію обіцяють звільнити вже найближчими днями

У Міноборони запевняють, що героїчну льотчицю звільнять з полону терористів найближчими днями

Визволити з полону терористів льотчицю-киянку Надію Савченко, яка разом з іншими солдатами потрапила у засідку біля міста Щастя, українська армія сподівається вже найближчими днями. Бойовики вимагають за жінку своїх поплічників, захоплених українськими військовими, йдеться у сюжеті ТСН. Тиждень

Журналістам ТСН. Тиждень. вдалося поспілкуватися з сестрою льотчиці - архітектором Вірою, яка нещодавно повернулася з Луганщини. 

На Схід вона виїхала  тиждень тому на власному авто, хотіла визволити Надію, але до Києва довелося повертатися на маршрутці.

Віра розповідає, що терористи викрали машину, у ній - іще двох наших солдатів. Про полонену сестру вона знає небагато та припускає, що її тримають донські козаки в Донецьку. Востаннє бойовики дали сестрам поспілкуватися телефоном два дні тому. Тоді полонена льотчиця й порадила Вірі повертатися додому.

Визволити з полону Надію Савченко українська армія сподівається в найближчі дні

Визволити з полону Надію Савченко українська армія сподівається в найближчі дні

"Щоб я їхала на Київ, що все буде з нею гаразд, але це буде не так швидко, що це вирішується на вищому рівні, а не на таких, як там у частині командирами", - каже Віра.

Надія у полоні бойовиків - єдина жінка, тому за неї довго торгуються. Окрім того, терористи вважають її досвідченим снайпером. На Луганщині Надія була добровольцем - воювала у складі батальйону "Айдар" та майже місяць обороняла Україну  на рівні з чоловіками.

А тим часом, у Міноборони не кажуть, як і на кого обмінюватимуть полонену жінку-офіцера – це таємниця, допоки триває війна.

"У більшості йде питання щодо обміну. Міністр опікується усіма питаннями особисто. Щойно був у нього на нараді. У нього на столі лежить одна з папок по Надії Савенко. Звільнення має бути найближчим часом", - повідомив  керівник управління преси Міноборони Богдан Сенник.

Як вже раніше повідомлялося, терористи готові обміняти героїчну льотчицю на 4-х бойовиків.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація