Шахраї спробували видурити гроші в матері українського політв'язня

Шахраї спробували видурити гроші в матері українського політв'язня

Шахраї спробували видурити гроші в матері українського політв'язня

Аферисти хотіли поживитися на горі Тамари Клих.

У мами українського політв'язня Станіслава Клиха телефонні аферисти намагалися виманити гроші та коштовності. Невідомі зателефонували до жінки вночі та повідомили, що її син втрапив у халепу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я задрімала, і тут дзвінок. Стас – точно ідентичний голос. "Мама привіт!". Я кажу: "Привіт, сину! Ти звідки?". А він каже: "Тобі зараз усе розкажуть". Все. Більше я Стаса не чула", - розповідає Тамара Клих. Невідомий заявив, що Стас зараз в Україні, але буцімто вскочив у халепу – побився і проти нього відкрили кримінальне провадження. І щоби її закрити, потрібно фінансово забезпечити лікування постраждалому – тоді, мовляв, той забере претензії.

У те, що її син уже не в російській в'язниці, а в Україні, зізнається, повірила одразу. Щоби визволити сина з нової біди, жінка пообіцяла невідомим, що гроші знайде, і перетелефонує. А потім, каже, оговталась, і набрала номер знайомого депутата – Ігоря Мосійчука. "Я думаю: хоч і пізно, подивилась, пів на 12. Думаю, людина спить, ну, вибачуся. Він зразу мені сказав, шо це аферисти", - каже жінка.

У мами Станіслава Клиха телефонні аферисти намагалися виманити гроші та коштовності

У мами Станіслава Клиха телефонні аферисти намагалися виманити гроші та коштовності

Сам Мосійчук телефоном запевнив, що злочинців уже шукають. "Я думаю, що це група аферистів, частина яких знаходиться на свободі, частина яких утримується в закладах позбавлення волі. Але ми й до тих, і до тих доберемся", - заявив політик.

До поліції Тамара Клих вирішила не дзвонити. І дарма, каже спікер поліції столиці Оксана Блищик. Покарати шахраїв цілком реально. "Треба максимально швидко звернутися в поліцію. Надати всю інформацію, яку вам відомо. Стаття 190 кримінального кодексу України, під дією якої підпадає це правопорушення, передбачає аж до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - пояснила представник правоохоронних органів.

Свого сина пані Тамара востаннє бачила два тижні тому, коли їздила на побачення до нього в Грозний. Каже, Станіслав почувається погано. "Сказати хорошого нічого не можу. Абсолютно нічого не можу. Мені дуже його шкода. Я Стаса знаю розумного, я Стаса знаю іншого цілковито – це зовсім інша людина", - каже матір.

Проте жінка вірить, що попри те, що її Стаса засудили до 20 років суворого режиму, його визволять із полону вже найближчим часом. Тим більше, що Міністерство юстиції України вже направило в Російську Федерацію запит на видачу громадянина України Станіслава Клиха.

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Повʼязані теми:

Наступна публікація