Шаурма вклала у лікарню більше 40 людей на Одещині

Шаурма вклала у лікарню більше 40 людей на Одещині

Фото: fotovsem.com

Харчове отруєння спостерігається в Ізмаїлі.

До інфекційної лікарні міста Ізмаїл на Одещині з харчовим отруєнням потрапили 41 чоловік. Серед них 9 – це діти.

Як повідомив мер міста Андрій Абрамченко, медики діагностують у хворих симптоми харчової токсикоінфекції та гострої кишкової інфекції. Всі постраждалі їли шаурму в фаст-фуді на одній з центральних вулиць міста. Заклад харчування працював без належних дозвільних документів.

Градоначальник повідомив, що власника кафе неодноразово штрафували та навіть зачиняли, однак воно продовжувало працювати. Загалом у день, коли отруїлися постраждалі, закладом було продано 80 порцій шаурми. Усіх покупців просять невідкладно звертатися до медиків у разі погіршення самопочуття.

"Інкубаційний період захворювання на сальмонельоз може тривати від кількох годин до трьох діб. При своєчасному лікуванні одужання відбувається через 6-10 днів. Медики нагадують, що сальмонельоз може виявлятися або дуже яскраво, або симптоми отруєння можуть бути відсутніми взагалі. Але і при відсутності ознак сальмонельозу людина стає носієм бакрерії – при тому, що вона може не хворіти, вона стає джерелом зараження інших людей", - попередив мер міста.

Як повідомлялося, в червні в Ізмаїлі понад 700 осіб потрапили до лікарень з кишковою інфекцією через потрапляння у водогін фекальних мас після сильної зливи.

В Ізмаїлі збудник інфекції виявили у деяких артезіанських свердловинах

В Ізмаїлі збудник інфекції виявили у деяких артезіанських свердловинах

Повʼязані теми:

Наступна публікація