Школярі відтворили виставу з ляльками і за сценарієм Надії Савченко

Школярі відтворили виставу з ляльками і за сценарієм Надії Савченко

Фото: ТСН.ua

Діти по-дорослому оцінили ситуацію з Надією.

У російській в'язниці Надія Савченко зробила з паперу, фарб та пластиліну - цілий театр. Чіполіно - український патріот, проти сеньйора Помідора - сепаратиста Донбасу. Казку Джанні Родарі вона наблизила до українських реалій. Разом із ляльками Надя передала на Батьківщину листа, де пише, що хотіла б побачити своїх героїв у дитячих руках.

Мати Надії Савченко готує театр до транспортування. Паперових ляльок складає у їхній будиночок. Агресора до сепаратистів, революціонера - до патріотів.

Ляльковий театр Чіполіно та інструкція до нього. У листі Надія Савченко пише, як їй би хотілося, щоб за допомогою паперових персонажів свою постановку зробили українські діти. ТСН взявся допомогти. Несемо театр до дитячого центру – у місті Бровари.

Навколо ляльок, зроблених руками Савченко, збирається три десятки броварських школярів. Обирають собі ролі. Та вивчають характери персонажів, якими їх побачила Надія.

Школярі замислюються про ідеолога і декоратора вистави.

"Надія Савченко – це наша льотчиця, яку тримають Росіяни у тюрмі. Її хочуть ув'язнити, але вона не лякається. Значить, смілива людина", - каже один з маленьких акторів.

"Вона вважає себе Чіполіно, адже вони і справді дуже похожі. У них спільні риси характеру. Обоє хоробрі, добрі, патріоти. І вона в Чіполіно побачила себе. І вирішила його трішки переробити, щоб показати людям, що все повинно закінчуватися добре", - розмірковує школяр.

Про "хепіенд", яким його бачать у броварській театральній студії, розповідає виконавець ролі Цибуліно Антон.

"Щоб вона скоріше поверталася до України, щоб приїжджала до нас у Бровари, і ми їй показали виставу", - каже Антон.

А всі разом бажають Наді швидшого повернення додому.

Повʼязані теми:

Наступна публікація