Відтепер у Києві можна одружитися за один день

Відтепер у Києві можна одружитися за один день

Фото: pixabay.com

Дві сотні пар у різних містах України вже зареєстрували шлюби за 24 години.

У неділю, 14 серпня, Міністерство юстиції України запустило в Києві пілотний проект "Шлюб за добу".

Міністр юстиції Павло Петренко під час презентації проекту розписав та привітав три пари, які перемогли у всеукраїнському конкурсі, інформує "УНІАН". Петренко також вручив документ-сервісу "ГОТОВО!" свідоцтво про акредитацію цього сервісного центру з наданням йому повноважень щодо проведення реєстрації шлюбів за добу. 

Цей проект уже майже десять днів працює в Одесі, Маріуполі і Сєвєродонецьку. Петренко повідомив, що за цей час зареєстровано 200 шлюбів.

"В шести українських містах запущено цей пілотний проект. Сьогодні до нього долучився Київ. Хочу сказати, що буквально за декілька днів, трошки більше 10 днів, як працює цей пілотний проект в Сєвєродонецьку, Маріуполі і Одесі, вже понад 200 українських молодих пар зареєстрували шлюб за цією процедурою", - зазначив міністр.

Міністр пояснив, що сервісний центр "ГОТОВО!" є багатофункціональним і виконує функції не тільки з реєстрації шлюбів за 24 години.

"Тут понад 100 адмінпослуг надаються місцевими органами влади українським громадянам, які проживають у місті Києві і Київській області, і в принципі, у зв'язку з дією принципу екстериторіальності, будь-якому українцю, який сюди приїде, він може тут зареєструвати і компанію, і бізнес, і зареєструвати свою нерухомість", - заявив Петренко.

Міністр також пообіцяв з осені спростити процедуру розлучення українських громадян. Водночас Петренко наголосив, що до експрес-розслучення має бути консервативний підхід, запевнивши, що будь-які непродумані ліберальні новації щодо розлучення сімейних пар, які мають неповнолітніх дітей, майнові спори, вводитися не будуть

"Якщо у відповідної сімейної пари є неповнолітні діти, якщо є спори щодо майна, якщо немає згоди на розлучення, то, як у всіх країнах цивілізованого світу, розлучення повинно проводитися... через суд, який визначає безпосередньо долю даної сімейної пари", - зауважив Петренко.

Міністр також зауважив, що у випадку, коли сімейні пари не мають дітей, майнових спорів, не мають спільного майна, то в Україні діють ще радянські інструкції, які зобов'язують всі сімейні пари кілька разів протягом декількох місяців проходити до органів РАЦС. 

"Ми зробимо цю процедуру простішою і європейською. Буквально з осені ми приберемо ті радянські інструкції, які зобов'язували фактично повнолітніх свідомих людей, які прийняли усвідомлене рішення розлучитися, принижуватись, приходити і просити чиновників провести відповідну реєстрацію", - заявив Петренко. 

Київ став ще одним містом експрес-весіль: у столиці тепер можна одружитись за добу

Київ став ще одним містом експрес-весіль: у столиці тепер можна одружитись за добу

Повʼязані теми:

Наступна публікація