Шпигунський скандал у Луцьку. Правоохоронців підозрюють у стеженні за ректором

Шпигунський скандал у Луцьку. Правоохоронців підозрюють у стеженні за ректором

Шпигунський скандал у Луцьку. Правоохоронців підозрюють у стеженні за ректором

Трьох невідомих затримали пізно ввечері у кабінеті керівника вишу.

Пізнього вечора у кабінеті ректора технічного університету на гарячому "застукали" трьох зловмисників. Що робили у темряві невідомі не пояснили, але натякнули, що вони тут "при виконанні", йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Адміністрація вишу передала затриманих поліції і сподівалася на швидке розслідування інциденту. Та досі – жодної ясності. Тож в університеті підозрюють, що до інциденту причетні самі правоохоронці, які, найпевніше, намагалися встановити або вилучити пристрої для прослуховування.

Зазирнути до кабінету ректора працівника університету, який засидівся допізна, змусили підозрілі звуки. Прочинивши двері, він побачив трьох невідомих, які нишпорили у темряві з ліхтариками. Коли ж охорона вишу спробувала затримати зловмисників, ті почали натякати на свою причетність до правоохоронних органів.

"Під час їхнього затримання вони казали, не бийте, хлопці, ми санкціоновано", - каже ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук.

Хоча жодних документів чоловіки у цивільному не пред'явили, в університеті підозрюють, що до інциденту причетні саме правоохоронці. На це вказує і те, що попри охорону, сигналізацію і замкнені двері невідомі безперешкодно проникли до кабінету ректора.

"Думаю, вони намагалися встановити або зняти прослушку, або щось підкинути, щоб створити ситуацію", - розмірковує ректор.

Шпигунський скандал у Луцьку: невідомі нишпорили у кабінеті ректора технічного університету

Шпигунський скандал у Луцьку: невідомі нишпорили у кабінеті ректора технічного університету

Затриманих передали поліцейським, які приїхали за викликом. Адміністрація університету сама опломбувала кабінет. Щоб приїхали слідчі - ректор домагався більше доби.

У поліції заперечують, що у кабінеті ректора порядкували їхні співробітники. Чому слідчі так довго не приїздили до університету, пояснюють тим, що спершу мали відкрити справу.

"Особи, які були затримані в університеті, не є співробітниками Нацполіції. За фактом незаконного проникнення відкрито кримінальне провадження. Відомості до єдиного реєстру були внесені протягом доби, відповідно до законодавства"", - пояснює керівник прес-служби ГУ Нацполіції у Волинській області Віктор Гомоль.

Слідчі таки прибули. І поки знімали відбитки пальців, аби ідентифікувати непроханих гостей, їх уже упізнали за фото, зробленим уночі. Місцеві депутати з'ясували, що в кабінеті тієї ночі могли бути саме правоохоронці.

"Думаю правоохоронні органи сьогодні мають пояснити цю ситуацію - в зв'язку з чим вони працювали і на законних чи яких підставах вони перебували. Тим більше, що це був нічний час", - каже депутат Волинської облради В'ячеслав Рубльов.

Чи була санкція суду, і на основі чого у його кабінеті порядкували, хотів би знати і сам ректор. Обласні депутати обіцяють допомогти йому в цьому і проконтролювати справу провалених шпигунів.

Кореспондент ТСН Сніжана Шевчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація