Штовханина та опір копам. У поліції розповіли подробиці затримання чоловіка в Івано-Франківську

Штовханина та опір копам. У поліції розповіли подробиці затримання чоловіка в Івано-Франківську

Штовханина та опір копам. У поліції розповіли подробиці затримання чоловіка в Івано-Франківську

Фото: YouTube/B - Moto

Натовп людей намагався звільнити затриманого.

У патрульній поліції Івано-Франківська повідомили подробиці інциденту із затриманням-водія порушника, під час якого полісмени застосували сльозогінний газ.

Подія, що розлетілася у ЗМІ, трапилася 22 жовтня на вулиці Новгородській. Патрульні помітили авто Daewoo, припаркований із порушенням ПДР - ближче, ніж 10 метрів до пішохідного переходу. Водія транспортного засобу за кермом не було. Коли він повернувся, то відмовився підписувати постанову про адміністративне правопорушення.

"Жінка на пасажирському сидінні повідомила, що водій є її чоловіком і зараз повернеться. До автомобіля підійшов водій та став заперечувати свою провину. Патрульні винесли постанову за ч.1 ст. 122 КУпАП, та водій відмовився її підписувати. Після того чоловік вийшов з автомобіля і пішов, з його слів, за чаєм", - йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці просили водія перепакувати авто, однак той відповів, що на нього вже винесли постанову, тому ставити свій Daewoo  в іншому місці він не буде. Під час спілкування із патрульними чоловік штовхнув полісмена, а його напарницю схопив за руку. Після цього порушник кинувся тікати.

"Водія неодноразово попереджали про застосування засобів фізичного впливу та спецзасобів, однак той чинив опір патрульним. Патрульні використали спецзасіб "Терен М4", а під час конфлікту порушник схопив газовий балончик та направив струмінь газу в обличчя поліцейського. Згодом чоловіка затримали та одягнули в кайданки", - пояснили у поліції.

На крики жінки збіглися люди та намагалися визволити затриманого і перешкодити діям патрульних. Водія-порушника відвезли до міського відділу поліції. За опір копам йому загрожує кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, нещодавно подібний випадок стався у Полтаві. Там поліцейські вимагали в пенсіонера припинити незаконну торгівлю в дворі житлових будинків. Той почав тікати від поліцейських, його наздогнали та заарештували. Реакція оточуючих була подібною – мовляв, дід – не порушник, а поліція ніби чинить свавілля. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація