Шуляк зізнався, чому задіяв проти майданівців спецназ "Омега"

Шуляк зізнався, чому задіяв проти майданівців спецназ "Омега"

Шуляк зізнався, чому задіяв проти майданівців спецназ "Омега"

Фото: УНІАН

Шуляк заявив, що під час протистоянь на Майдані загинули 23 правоохоронці.

Екс-командувач Внутрішніми військами України Станіслав Шуляк заявляє, що задіяв спецназ "Омега" на Майдані після загибелі п'ятьох силовиків 18 лютого 2014 року.

Про це він сказав під час допиту у справі беркутівців, передає Українська правда.

На запитання, з якого часу почала видаватися зброя правоохоронцям, Шуляк відповів, що у повсякденній роботі вони використовують травматичну зброю.

"Після 18 лютого, після того, як загинули 5 працівників внутрішніх військ від вогнепальних поранень, несумісних із життям, мною було прийняте рішення задіяти підрозділ "Омега" для створення резерву на випадок подальшого застосування вогнепальної зброї з боку протестувальників", - сказав він.

За його словами, ці підрозділи перебували у тилу військ і були постійно з вогнепальною зброєю, тому не потребували наказу застосування її.

"Загинули як працівники ВВ, так і працівники МВС. За зовнішніми ознаками характер поранень свідчить, що вони були нанесені з близької відстані, можливо, короткоствольної зброї, тобто з пістолета", - сказав Шуляк.

Він додав, що не знає, хто стріляв у силовиків, але підкреслив, що усі правоохоронці виконували свій службовий обов'язок.

За його словами, суд повинен визначити провину, якщо силовики під час подій на Майдані перевищили свої повноваження.

Нагадаємо, 2 грудня під час допиту Святошинським районним судом Києва екс-командувач Внутрішніми військами МВС України Станіслава Шуляк заявив, що мешкає на території Сімферополя в окупованому Криму.

Шуляк проходить свідком у судовій справі щодо п'ятьох беркутівців, яких звинувачують у розстрілі активістів на Майдані Незалежності в лютому 2014 року. Він мав давати покази разом із Віктором Януковичем 25 листопада. Проте допит президента-втікача затягнувся, відповідно, й відеозв'язок із Шуляком також перенесли. 

У справі п'яти беркутівців допитають екс-командувача внутрішній військ Шуляка

У справі п'яти беркутівців допитають екс-командувача внутрішній військ Шуляка

Повʼязані теми:

Наступна публікація