Україна отримала від Швеції 800 тис. євро на центри з надання адмінпослуг

Україна отримала від Швеції 800 тис. євро на центри з надання адмінпослуг

Фото: УНІАН

До програми фінансування залучились 14 українських громад.

Українські громади задля покращення доступу населення до адміністративних послуг отримали фінансування від Швеції та Європейського Союзу у розмірі 800 тис. євро. Про це передає УНН.

24 січня представники 14 українських громад підписали меморандум про співпрацю з SKL International, що реалізує початкову фазу проекту U-LEAD component 2. Програма передбачає здійснення ремонту і надання обладнання для Центрів адміністративних послуг (ЦНАП), навчання фахівців та інформування населення про їхню діяльність.

"Ми сподіваємося, що наша підтримка України в цьому полі принесе стійкі плоди і що сотні Центрів адміністративних послуг, які ми разом з нашими українськими партнерами плануємо створити у громадах, покращать обслуговування всіх зацікавлених сторін", — сказав посол Швеції в Україні Мартін Хагстром.

Також він відзначив успіхи децентралізації. За словами посла, наразі вже є 366 громад зі своїми бюджетами. Також Мінгареллі виразив сподівання, що у 2017 році більше громад візьме участь у процесі об'єднання.

Зазначимо, що для надання такої допомоги в цьому році буде відібрано ще 10 громад.

Нагадаємо, Естонія надасть Україні 5,8 млн євро на підтримку електронного урядування. Кошти будуть скеровані на децентралізацію та розвиток надання адміністративних послуг у місцевих громадах через інструменти електронного урядування. Зазначимо, що електронне урядування дає змогу отримувати довідки та подавати декларації, оминаючи виснажливі кабінети з купою паперів, за допомогою єдиного електронного сайту. 

Журналіст Максим Бутченко прокоментував найпоширеніші міфи про децентралізацію в Україні

Журналіст Максим Бутченко прокоментував найпоширеніші міфи про децентралізацію в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація