"Сидіти в цій країні не буду". Надія Савченко продовжить голодування

"Сидіти в цій країні не буду". Надія Савченко продовжить голодування

Фото: Reuters

Водночас стан льотчиці стабільний, вона п'є воду. 

Українська полонена льотчиця Надія Савченко заявила, що не кине голодування. Про це розповіла член громадської наглядової комісії Ростовської області (РФ) Валентина Череватенко, яка побувала разом зі своїм колегою Володимиром Катасоновим 12 березня Савченко

Про це у своєму Фейсбуці написала російська журналістка Вікторія Івлєва.

Череватенко процитувала слова Савченко: "Я відстежую своє здоров'я. Але нехай всі розуміють, що я не кину голодування, сидіти в цій країні не буду, і жити я тут не буду...".

 

#FreeSavchenkoНАДЯ: "Я НЕ БРОШУ ГОЛОДОВКУ..."Сегодня 12 марта 2016 года с 13 до 13-30 члены ОНК из Новочеркасска Вален...

Posted by Виктория Ивлева on Saturday, March 12, 2016

Правозахисниця також розповіла, що стан Савченко стабільний: "Надя п'є воду. Вага стоїть. Думаємо, що організм, в якому був високий рівень зневоднення, протягом кількох днів набирав рідину... Можна сказати, що почувається вона нормально для людини, яка тримає голодування".

Водночас, від медичного огляду та УЗД Савченко відмовляється, температура і тиск, який вимірює тюремний лікар двічі на добу, у неї в нормі. "Коливань тиску немає. Вага вимірюється кожен день вранці. Ні на який біль не скаржиться. Про примусове годування не йдеться", - зазначила Череватенко.

Стан Надії Савченко поліпшився після того, як вона припинила сухе голодування

Стан Надії Савченко поліпшився після того, як вона припинила сухе голодування

Нагадаємо, українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону.

13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як поплічник, а як співвиконавець вбивства.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її до Луганська, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча, звідки доправили до російського міста Богучар.

4 березня Савченко оголосила сухе голодування.  Під час заключного слова в суді незаконно ув'язнена українка проголосила, що у Росії неодмінно буде свій Майдан і показала судові середній палець.

Після цього у Twitter адвоката Надії Савченко з'явився "лист" від президента України Петра Порошенказавдяки якому Савченко погодилась припинити сухе голодування. Пізніше Марк Фейгін заявив, що лист виявився фальшивим, відповідальність за нього вже взяли на себе пранкери "Вован" та "Лексус".

Повʼязані теми:

Наступна публікація