Силовики назвали чотири версії вбивства Павла Шеремета

Силовики назвали чотири версії вбивства Павла Шеремета

Фото: Reuters

Прес-конференція правоохоронців стала розчаруванням для журналістів.

На великій тематичній прес-конференції слідчі поліції та ГПУ не розповіли жодних нових суттєвих подробиць про розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Присутнім продемонстрували 8-хвилинне відео, змонтоване з різних камер спостереження на вулиці, де проживав загиблий, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На ролику помітно, як чоловік і жінка закладають вибухівку під машину Шеремета. Частина цього відео вже з'являлася раніше в інтернеті. Повідомити будь-що про пару підозрюваних правоохоронці наразі не можуть. Крім того, що обоє спортивної статури, чоловік на зріст приблизно 170-175 см і має так звану іспанську борідку, а жінка на 5 см нижча за нього.

Оприлюднено нові відео-подробиці резонансного вбивства журналіста Шеремета

Оприлюднено нові відео-подробиці резонансного вбивства журналіста Шеремета

Слідчі дуже просять відгукнутися свідка, якого теж помітно на камері спостереження. Вони сподіваються, що очевидець зможе дати більше інформації про людей, яких він бачив на вулиці в ніч перед убивством. Також правоохоронці озвучили чотири версії, за котрими ведеться розслідування цього злочину. Це неприязні особисті стосунки, професійна журналістська діяльність, робота російських спецслужб та помилкове вбивство (мішенню був не Шеремет).

Як уже повідомлялося, правоохоронці допитали понад 500 свідків у справі вбивства Шеремета. Про це повідомив заступник начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням ГПУ Андрій Шевченко сьогодні на брифінгу в Києві.

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на днищі авто, за кермом якого був журналіст Павло Шеремет, під водійським сидінням, без проникнення в салон.

Також головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що за три тижні до загибелі журналіст відвідав Москву, де зустрічався з міністром доходів і зборів часів Януковича і оточенням вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова. "Він відвідував так званий офісний центр "Москва-Сіті", де всі наші квазі-вигнанці, яких ми обов'язково дістанемо і засудимо. І одним із таких вигнанців був екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко. Але ми не встигли проговорити про суть цієї розмови", - розповів військовий прокурор.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація