У Миколаївському порту тривають обшуки у справі про розтрату 45 млн грн

У Миколаївському порту тривають обшуки у справі про розтрату 45 млн грн

Фото: НикВести

"Адміністрація морських портів України" поки не коментує ситуацію.

Співробітники правоохоронних органів проводять обшуки у Миколаївському морському торговельному порту, керівництво якого підозрюється у розтраті 45 мільйонів бюджетних коштів.

Про це повідомляє місцеве видання "НикВести".

"Сьогодні вранці, 15 вересня, кілька десятків силовиків в масках зайшли в бізнес-центр по вулиці Дунаєва, 34 "Д", - повідомляє видання.

Фото: НикВести

Будівля бізнес-центру, що має відношення до начальника порту Василя Капацині, охороняється озброєними людьми. Які саме органи задіяні в слідчих діях, поки не встановлено.

Від будь-яких коментарів силовики утримуються, заявляючи, що пізніше буде детальна інформація від прес-служби Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

Крім того, паралельно з обшуками в стивідорних компаніях слідчі дії проводяться в службі портового нагляду Філії АМПУ "Адміністрації Миколаївського морського порту".

Проте ДП "Адміністрація морських портів України" також поки не коментує ситуацію.

Фото: НикВести

Як зазначало видання "Преступности.НЕТ", біля будівлі АМПУ працюють співробітники поліції. За словами працівників поліції, в будівлі морпорту за рішенням суду співробітниками Генпрокуратури України спільно з оперативниками управління по захисту економіки в Миколаївській області проводяться слідчо-оперативні дії по вилученню документів в рамках відкритого кримінального провадження.

Пізніше прес-служба Національної поліції повідомила, що керівництво Миколаївського морського торговельного порту причетне до розтрати 45 мільйонів бюджетних коштів.

Слідчі ГПУ та оперативники Національної поліції викрили факти розтрати державних коштів керівництвом Миколаївського морського торговельного порту.

У рамках кримінального провадження правоохоронці встановили, посадовці держпідприємства, регіонального відділення Фонду державного майна по Миколаївській області та експерти-оцінювачи уклали договори оренди з комерційними структурами, які були невигідні державному підприємству" Миколаївський морський торговельний порт". Згідно із угодами нерухоме майно передавалось в оренду за заниженою ринковою вартістю.

Крім того, протягом 2012-21013 років посадовці держпідприємства перерахували кошти на рахунки підконтрольних їм товариств за проведення інженерно-поглиблювальних робіт, вартість та обсяги яких штучно завищили.

Від протиправних дій посадовців державі завдано збитків майже на 45 мільйонів гривень.

Кримінальне провадження відкрито одразу за кількома статтями: "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", "зловживання владою або службовим становищем", "службове підроблення" та "службова недбалість".

На даний час слідчі ГПУ та оперативники Нацполіції проводять 26 санкціонованих обшуків на території Миколаївського морського торговельного порту, в офісах підконтрольних товариств, а також за місцем проживання керівництва держпідприємства та комерційних структур.

Нагадаємо, у Харкові відбуваються обшуки у приміщеннях, які належать меру міста Геннадію Кернесу та матері нардепа Михайла Добкіна. З сьомої ранку в Харкові тривають обшуки, плануються десятки. У місто виїхали 100 співробітників ГПУ і співробітники СБУ.  Обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн

Повʼязані теми:

Наступна публікація