Син Луценка на останньому дзвонику розповів про обрану професію

Син Луценка на останньому дзвонику розповів про обрану професію

Фото: УНІАН

Хлопець через рік почне навчатися на дипломата.

У більшості українських шкіл пролунав останній дзвоник. По Україні цьогоріч закінчують 11-й клас 200 тисяч підлітків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Київська школа на Виноградарі. Учні молодших класів ще перед початком свята – у вирі змішаних почуттів.

"П'ятдесят на п'ятдесят настрій. Ніби закінчився третій клас, ніби почнеться новий… А хороше – що канікули нарешті знову. Сумно, тому що друзі. Прощаємося з учителями на три місяці", - кажуть діти.

З нагоди свята школярі й вдяглися святково – у вишиванки.

Випускниці – у білих фартухах і з бантами. Настрій сьогодні у них – однозначний. "Ми стільки вклали в цю школу. Не хочу прощатися з нею, прощатися з дитинством", - кажуть вони.

Співи, танці, вірші, вальс випускників. Після танцю – обійми. Випускниця Яна не стримує сліз. "Це останній день", - каже вона.

Як відзначали останній дзвінок українські школярі

Як відзначали останній дзвінок українські школярі

117-та гімназія на Лютеранській. Випускники крокують на шкільне подвіря під жовто-блакитним стягом. Першачки з рушників створюють коридор. На щасливу дорогу у доросле життя випускникам.

Без батьків на святі молодший син Генпрокурора Віталій Луценко. Каже, відколи тато на новій посаді – вдома буває мало. На родину зайнятість обох батьків-політиків не впливає. Віталій – випускник 2017-го року і вже визначився із майбутньою професією.

"Поступатиму на дипломата. Ну, це політика свого роду, але міжнародна, а не українська. Вчитимуся в Україні, нікуди звідси не втечу", - пообіцяв хлопець.

Кловський ліцей на Печерську. Тут чекали на випускниць Олександру та Євгенію Порошенко, але вони так і не з'явилися.

А от у селі Мощун, що на Київщині, на останній дзвоник прийшли двоє випускників. Випускали їх зі всіма атрибутами: квітами, повітряними кульками і сльозами.

Вже опівдні київські школярі пірнули у міські фонтани.

У Дніпрі ж сьогодні офіційно це дозволили випускникам. Вже на завтра обіцяють підготувати аж дев'ять фонтанів. Завтра ж відбудуться і випускні. Хоча розслаблятися школярам зарано. Попереду в них ще ЗНО.

Також цього дня мер Києва Віталій Кличко заспівав перед випускниками в одній із київських шкіл. Разом з ним до учнів завітав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і міністр освіти Лілія Гриневич.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація