Синоптики обіцяють українцям дощі та мокрий сніг. Прогноз погоди на найближчі дні

Синоптики обіцяють українцям дощі та мокрий сніг. Прогноз погоди на найближчі дні

Місцями пройдуть дощі. / Фото: УНІАН

Крім того на дорогах буде ожеледиця.

Найближчої доби погоду в Україні визначить тепле і вологе повітря. Вночі та вдень у західних областях можливий невеликий дощ, місцями з мокрим снігом, у карпатському регіоні - помірні опади.

Як повідомляє Укргідрометцентр, вітер очікується південно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 1-6° тепла, на крайньому півдні до 10°.

У Києві 31 січня вдень пройде невеликий дощ, місцями з мокрим снігом. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 2-4° тепла.

1 лютого в західній, південній та східній частині синоптики прогнозують невеликий мокрий сніг з дощем, в Криму та Приазов'ї помірні опади. На решті території день пройде без істотних опадів.

Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0-5 ° морозу, на півдні і сході 1-3° тепла; вдень 1-6 ° тепла.  

У Києві - без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-2° морозу, вдень 3-5° тепла.

Раніше Державна служба України з надзвичайних ситуацій у зв'язку із погіршенням погодних умов звернулася до українців із рядом рекомендацій, які допоможуть уникнути травм під час ожеледиці.

Поради стосуються не тільки перехожих, а й власників авто. Наприклад, водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Що робити під час ожеледиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація