Синоптики спрогнозували погоду на початок робочого тижня

Синоптики спрогнозували погоду на початок робочого тижня

Найбільші пориви будуть у Карпатах / Фото: senfil.net

В Україні значно посиляться вітри.

Початок прийдешнього робочого тижня характеризуватиметься падінням атмосферного тиску та посиленням вітру.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У понеділок, 8 лютого, температура повітря майже не зміниться, лише в західних областях дещо потеплішає. Опадів не очікується.  У центральних областях і на північному сході на дорогах місцями буде ожеледиця. Вітер переважно південний, 7-12 метрів за секунду.  На Правобережжі пориви вітру сягнуть 15-20 метрів за секунду, а  в Карпатах - 25 метрів.

У західних областях нічна температура повітря опуститься до 3-2 градусів морозу, а вдень  прогріється до 6-11 градусів тепла. Місцями в центральних, а також у Харківській та Сумській областях буде холодніше. Вночі стовпчики термометрів покажуть від 0 до 10 градусів морозу, а вдень – 1-6 градусів тепла.

У понеділок, 8 лютого, в столиці буде сухо, температура вночі становитиме 2-4 градуси морозу, а вдень потеплішає до 4-6 градусів тепла.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, за весь період метеорологічних спостережень у Києві в день 8 лютого найвища температура була зафіксована на позначці 11,0 градусів тепла в 2011 році, а найнижча - на позначці 28,5 градусів морозу в 1929 році.

Нагадаємо, що харківський бабак Тимко навіщував ранню весну та нестабільний курс долара.

День бабака - одна з найпопулярніших традицій США, що полягає у визначенні тривалості і погідності весни за поведінкою спеціально "призначеного" бабака. Відзначається щороку 2 лютого.

Повʼязані теми:

Наступна публікація