Синоптики спрогнозували снігопади та хуртовини на Богородицю

Синоптики спрогнозували снігопади та хуртовини на Богородицю

Україну засипле снігом / Фото: thestocks.im

Найближчими днями на українців очікують складні погодні умови.

У п'ятницю, 8 січня, в Україні очікується значне погіршення погоди.

Про це повідомляє Укргідрометцентр, пише "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, у північних та центральних областях прогнозують сильні снігопади, хуртовини, снігові замети, а також пориви північно-східного вітру 15-20 м/с. Лише на заході країни подекуди пройде невеликий сніг. Температура повітря становитиме вночі 5-10°, вдень 1-6° морозу, на Прикарпатті вночі буде 11-16° морозу, удень близько 0°.

У південних, східних, Кіровоградській і Дніпропетровській областях синоптики передбачають сильний мокрий сніг та дощ, подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу. Температура повітря протягом доби коливатиметься від 4° морозу до 2° тепла, у Криму та Приазов'ї подекуди пройде дощ, температура - 1-7° тепла.

У Києві цього дня вночі та вранці обіцяють сильний сніг, хуртовину, пориви вітру 15-18 м/с, вдень пройде невеликий сніг, на дорогах буде ожеледиця; вночі стовпчики термометрів покажуть 6-8°, в вдень - 3-5° морозу.

У суботу, 9 січня, на півночі Лівобережжя вночі прогнозується сніг, вдень невеликий, на Закарпатті та Прикарпатті мокрий сніг та дощ, ожеледь, на решті території без істотних опадів. Водночас дороги країни скує ожеледиця.

Температура повітря становитиме вночі 5-10°, удень 1-6° морозу, на Закарпатті, Одещині та в Криму - 0-5° тепла, вітер буде північно-західний з переходом на південно-східний, 7-12 м/с, у південній та східній частині подекуди пориви 15-20 м/с.

У столиці вихідний мине без істотних опадів, на дорогах буде ожеледиця, температура повітря -вночі 6-8°, удень 2-4° морозу.

Нагадаємо, на Різдво в Україні оголосили штормове попередження, частину доріг перекриють. Причиною усьому є циклон, який прийде в Україну з Італії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація