Сироїд опублікувала диплом про вищу освіту Уляни Супрун

Сироїд опублікувала диплом про вищу освіту Уляни Супрун

Фото: УНІАН

В. о. міністра має ступінь доктора медицини.

Заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд опублікувала на своїй сторінці у Facebook диплом про вищу медичну освіту в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

"Допомога тим, хто шукає і не може знайти диплом про вищу освіту в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун", – написала віце-спікер.

Супрун має диплом університету штату Мічиган і ступінь доктора медицини.

Також Сироїд опублікувала свідоцтво про визнання іноземного документа про освіту, яке Супрун видало Міністерством освіти і науки в липні минулого року.

В документі йдеться, що американський диплом Супрун дає право на працевлаштування на території України. Також в. о. міністра має право на продовження навчання в Україні.

Нагадаємо, у перший день нового року кардіохірург Борис Тодуров на своїй сторінці у Facebook заявив, що державні закупівлі препаратів і витратних матеріалів для лікування серцево-судинних хвороб зірвані й звинуватив у непроведенні тендерів особисто очільницю МОЗ Уляну Супрун. До того ж заявив про перешкоджання міністерством охорони здоров'я у відкритті філіалів Інституту серця на Донеччині й Луганщині. На бік кардіохірурга Тодурова стали інші лікарі, а комітет Ради викликав сторони конфлікту для з'ясування ситуації.

На захист Уляни Супрун та її команди виступив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Він заявив, що всі попередні роки в міністерстві панувала корупція, а теперішнє керівництво робить кроки, аби її подолати. З медиками ж закликав шукати порозуміння в дискусіях. На підтримку Супрун виступили ще кілька урядовців. "Безумовно, цей нормальний процес комусь дуже не подобається. Але позиція уряду чітка і правильна – ідеологія, яка була ще схвалена попереднім урядом, про передачу міжнародних закупівель за препарати міджнародним організаціям, абсолютно правильна", - наголосив віце-прем'єр Павло Розенко.

Міністр охорони здоров'я вперше прокоментувала нещодавній медичний скандал

Міністр охорони здоров'я вперше прокоментувала нещодавній медичний скандал

Повʼязані теми:

Наступна публікація