Система забуксувала. Нардеп заявив про повернення Нацполіції до старої системи підготовки кадрів

Система забуксувала. Нардеп заявив про повернення Нацполіції до старої системи підготовки кадрів

Фото: УНІАН

За його словами, ніхто не очікував великого відсіву кадрів внаслідок переатестації.

Система підготовки кадрів Національної поліції забуксувала і повертається до старих методів.

Про це заявив народний депутат України і член колегії МВС Мустафа Найєм, передає Громадське.

Він зауважив, що реформа підготовки кадрів навіть не починалась.

"Є якісь драфти, є концепції, але підготовки немає. При тому що ми рік тому перестали приймати курсантів у Національну академію внутрішніх справ, в цьому році знов почали набирати. Для мене це є такий маленький відкат реформи, тому що це означає, що ми повертаємось до старої системи підготовки кадрів", — сказав Найєм.

Крім того, він прокоментував відставку голови Нацполіції в Одеській області Гіоргі Лорткипанідзе. За словами народного депутата, це є суто політичним рішенням через відставку очыльника одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі і жодним чином не пов'язане із недоукомплектуванням кадрового складу.

"Такий некомплект є в багатьох областях. В Донецькій області — 25-30%, і це прифронтова зона. В Луганській ще більше. Є області, в яких 20-25%, але треба розуміти, що така ситуація по всій країні. Це не стосується тільки Одеської області", — наголосив Найєм.

Він пояснив це тим, що ніхто не очікував великого відсіву кадрів внаслідок переатестації і не готувався до термінової заміни місць слідчих та оперативників. У зв'язку з відсутністю кадрів велика кількість кримінальних справ залишається нерозкритою.

"Це є поганим наслідком переатестації. Треба визнати, що така ситуація у багатьох управліннях Національної поліції. Зараз єдина можливість — це реформа освітнього процесу. Інакше ми можемо стикнутися з тим, що через рік працівників поліції стане ще менше", — сказав він.

Найєм вважає, що якщо зараз розпочати підготовку за новою системою, буде можливість швидкого доукомплектування апарату слідчих та оперативників. За оцінками Найєма, цей процес може завершитися за 1-2 роки.

Нагадаємо, у червні 2016 року представники громадськості заявили, що виходять із атестації поліції через "окупацію процесу командою Авакова". Учасники "Автомайдану", волонтери "Народного тилу" та Combat-UA вказали, що переатестація відбувається неефективно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація