Ситуацію із блокуванням українських вантажівок Туреччиною врегульовано - Мінінфраструктури

Ситуацію із блокуванням українських вантажівок Туреччиною врегульовано - Мінінфраструктури

Фото: УНІАН

Також буде проведена двостороння робота між країнами з метою уникнення подібних ситуацій у майбутньому.

Ситуацію щодо блокування українських фур Туреччиною врегульовано.

Про це повідомили у прес-центрі Міністерства інфраструктури України.

"Ситуацію, що склалася із блокуванням українських транспортних засобів, які здійснюють вантажні перевезення між Україною та Турецькою Республікою, врегульовано", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у прес-службі, про це стало відомо за підсумками телефонної розмови Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з Послом Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезелем.

За інформацією турецької сторони, ситуацію врегульовано.

Також у Міністерстві додали, що проведуть відповідні роботи, щоб надалі уникнути таких ситуацій.

"Водночас, на звернення Міністра інфраструктури України, буде проведена двостороння робота між Міністерством інфраструктури України та Міністерством транспорту і зв'язку Турецької республіки з метою уникнення подібних ситуацій у майбутньому", - додали у прес-центрі.

Нагадаємо, у Туреччині заявляли, що українські фури вже нібито використали всі квоти і тому відмовляються пропускати їх через кордон.

Як зазначили у Мінінфраструктури, склалась напружена ситуація на кордоні та в портах Туреччини з пропуском транспортних засобів вітчизняних автоперевізників.

Позиція Міністерства інфраструктури України полягає в тому, що українська сторона не погоджувалась з поквартальним використанням турецьких двосторонніх дозволів у 2016 році, відповідні домовленості, щодо поквартального використання двосторонніх дозволів планувалося лише в 2015 році.

Та варто зазначити, що в протоколі засідання 2015 року українська сторона не брала на себе будь-яких зобов'язань, щодо поквартального використання дозволів на право здійснення двосторонніх перевезень вантажів територією Турецької Республіки, які були передані турецькою стороною, про що неодноразово повідомляла турецьку сторону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація