Скандал у Миколаєві: людям продають червиві сосиски закритого 2 роки тому виробника

Скандал у Миколаєві: людям продають червиві сосиски закритого 2 роки тому виробника

Фото: фото: Юлія Яценко

У ситуації тепер розбиратимуться слідчі поліції.

У Миколаєві жінка купила сосиски, які спробувала сама і дала старшому синові. А вже вдома молодша донька розгледіла в м'ясній продукції хробаків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"В одній сосисці було два. Я знаю, бо з татом на рибалку їздила – це опариші білі", - розповіла 11-річна Софія. "Я коли побачила – мене знудило, я день їсти не могла нічого", - зізнається мама Марина Підвисоцька. Вона каже, що купила сосиски в перевіреному кіоску. Там спершу не повірили, що в їх товарі є хробаки, але потім забрали сосиски назад і пообіцяли розібратися в ситуації. Продавець заявив, що виробником є миколаївське підприємство, а вся продукція постачається з документами та сертифікатами. Попри те, що хробаків більше ніде не знайшли, кіоск повернув постачальнику одразу весь товар. "Черви не м'ясні, з якоїсь спеції. Ми розірвали стосунки з цим ковбасним цехом", - твердить продавчиня Олена.

Таємничий цех: у сосисках із харківського комбінату знайшли хробаків

Таємничий цех: у сосисках із харківського комбінату знайшли хробаків

Виробник виявився зачиненим – сусіди пояснили, що цех цех працює кілька днів на тиждень – під замовлення. Біля дверей нестерпний запах, а з-під них тече якась рідина. "Суцільна антисанітарія", - скаржиться жителька Миколаєва. У Держпродспоживслужбі переглянули відео з червивими сосисками і дійшли висновку: якщо хробаки під плівкою, їхні личинки потрапили туди ще на виробництві. "Можливо, сосиска йде взагалі без термічної обробки", - припускає начальник обласного управління держнагляду за дотриманням санзаконодавства Лариса Бурденко.

Перевірити ковбасний цех інспектори мають право лише після заяви потерпілої, адже за новим законом виробник сам контролює якість своєї продукції. Однак у цьому випадку, як виявилось, і перевіряти нікого, бо за документами цех "Миколаївські ковбаси" закрився ще два роки тому. Хто і на яких підставах виробляє ковбасу – тепер з'ясовуватимуть правоохоронці.

Навесні цього року в Харкові покупці супермаркету побачили мишу, яка бігала по контейнерах із м'ясними виробамиПокупець покликав працівника супермаркету і показав йому гризуна. Той взявся ловити його, озброївшись пакетом. Але миша виявилася спритнішою і втекла.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація